Nyheter 2022

Nyheter 2022

15 maj Grattis Mitzi (Korad Dantos Meadow Music) på 13 års dagen!
   
14 maj Idag fyller  Å-kullen 3 år. Grattis till Dantos Åddi, Dantos Åmelia, Dantos Åfelia, Dantos Ådina, Dantos Åseli och Dantos Åtilja! Ett  grattis även till Dantos Åssi i hundhimlen som fick somna  in alldeles för tidigt.
   
13 maj Fredagen den 13 maj 2022 fick Chilli (Dantos Magic Moon) somna in, 2 dagar före sin 13 årsdag. Tack för allt Natalie.
   
1 maj Idag grattar vi X-kullen som fyller 5 år! Grattis till Dantos X-ellent, Dantos Xena, Dantos Xerxes, Dantos Xerez och Dantos Xeno. Stort GRATTIS på 5 års dagen!
   
1 maj Grattis Petra och Skye (Dantos Åtilja) till 3'e placering och uppflyttning till lägre spår på Saxnäs BK.
   
24 april
Nu är alla 6 "valpar"  i Ä-kullen röntgade, omspeglade och har gått MH. Resultatat är 3 har HD A/A, 1 2 har B/A 1 har C/B. 5 st har ED 0/0 och en 1/0.  Resultat av omspeglingen är 2 u.a., 3  CRD och 1 colobom. MH gjorde de bra allihop men 3 har 5 på skotten.
Än en gång tack allihop för att ni hjälper mig att utvärdera mina valpar.
   
22 april
Igår röntgades Dantos Ödette (Tanya) i Ö-kullen. Hon var sist ut så nu är alla röntgade. Resultatet är redan inne HD A/A och ED 0/0. Tack Marie för att du röntgat.
Nu är alla 6 "valpar" röntgade, omspeglade och har gått MH. Resultatat är alla 6 har HD A/A, 4 st har ED 0/0 och en 2/0, och en 3/0. Väldigt tråkigt med de två sistas ED. Resultat av omspeglingen är 2 u.a., 3 lindr CRD och 1 måttlig. MH gjorde de strålande allihop. 5 har 1 på skotten och 1 har 2.
Än en gång tack allihop för att ni hjälper mig att utvärdera mina valpar.
   
14 april Grattis  på 9 årsdagen Korad NVCh Dantos Suzuki i Norge. Tyvärr finns  inte dina syskon i livet idag  Sköt  om dig, vill behålla dig  länge än.
   
12 april Kennel Dantos har fått ytterligare en Viltspårchampion nämligen SE Vch Dantos Unkas (Sammi) med matte Åsa. Stort GRATTIS till er båda!
   
6 april Fick idag meddelande att Dantos Paloma (Hedvig) fick somna  in den 5 april 2022. Sov i ro lilla Hedvig. Känner  och sörjer med familjen, tack för allt.
   
28 mars Så har Collieklubbens årsmöte varit. Kennel Dantos har till delats Rolex vpr för Å-kullen. Vi har tidigare fått  priset för W-kullen. Det är det mest hedersvärda pris en uppfödare kan få. Priset delas ut till den kull med högst index på nyfikenhet/orädsla och skott på MH under året.
   
27 mars Kom hem efter en veckas bortovaro och fick tråkiga nyheter på mailen. Dantos Pytheos (Zorro) i Norge har fått somna  ina den 12 mars. Sörjer med er och rack för att ni haft Zorro.
   
20 mars På söndagen den 20 mars gick hela Ö-kullen MH. Alla skottfasta. Är helnöjd med kullen. Tack alla för att ni kom.
   
19 mars I dag har 4 i Ä-kullen gått MH. nämligen Dantos Ädla, Dantos Ärla, Dantos Älva  och Dantos Ängla. De två återstående kommer att gå i april.
   
18 febr. Idag fyller Dantos Niiwa och Dantos Noora (i Norge) 12 år! Grattis till er båda.