Änglahundar

 

Angel3

 Änglahundar

 

When tomorrow starts without me, 
and i’m not here to see,
if the sun should rise and find your eyes,
filled with tears for me. 

I wish so much you wouldn’t cry,
the way you did today,
while thinking of the many things
we didn’t get to say. 

I know how much you love me.
as much as I love you, 
and each time you think of me,
I know you’ll miss me too.

When tomorrow starts without me,
don’t think we’re far apart,
for every time you think of me,
I’m right there in your heart

 Whisky_och_Fridolin

Pukedals Fridolin
Min första hund var en sheltie, PukedalsFridolin född 29 juni 1970, en sobelhane som blev 13 år gammal. Han kom att bo hos mina föräldrar när han blev lite äldre, då mina barn föddes och började bli för aktiva. Någon barnhund var han inte. Men vi hade Fridolin mycket hos oss även på sina äldre dagar då mina föräldrar reste mycket.

 

 Avdelare_m_tassavtryck  
Tanliystjabo20Excellent Kor.SUCH Tanliy's Excellent (Tjabo)
Så var det dags för min första collie. Han föddes 1978 och kallades för Tjabo. Hans officiella namn och titlar blev så småningom Korad Lp SUCH Tanliy's Excellent. Man kan säga att det var Tjabo som ledde in mig i hundvärlden och han lärde mig en hel del och fick mig att fortsätta med collie. Tjabo blev 11 år.
 Avdelare_m_tassavtryck  
 Ciessi

Byrilstorps Orange Blossom (Ciessi)
Min andra collie blev ett år gammal efter det att hon kommit tillbaka till uppfödaren. Hon föddes 1979. Med henne var jag på min hittills enda utställning i Finland, där hon tog cert. Hon var även k-testad. Ciessi som hon kallades blev mamma till min första kull med Tjabo.
Dan var med i hundungdom och tränade med Ciessi. När Ciessi var 3,5 år gammal fick hon problem med sitt ena framben. Skadan, som nu visade sig, berodde troligen på att hon blivit misshandlad som valp och var så pass allvarlig att vi fick låta henne somna in vid endast 4,5 års ålder

 
 Avdelare_m_tassavtryck  
 Grace 3 LP SLCH SL(elit)CH TJH Byrilstorps Golden Grace (Grace)
1986 kom Byrilstorps Golden Grace in i mitt liv, en underbar sobeltik. Med henne tog jag tjänstehund-cert i flygvapnet och tävlade även lydnad i början. Hon var en av två collies i Sverige som hade dubbla lydnadschampionat. Hon fick även ett cert i utställ-ningsringen. SLCH SL(elit)CH. Tjh. Lp Byrilstorps Golden Grace blev mamma till en kull valpar. Grace gick bort i januari 1999, 12 år gammal. Grace är grunden till min uppfödning i dag. En otrolig tik i alla bemärkelser.
 Avdelare_m_tassavtryck  
 baron SLCH Dantos Baron (Baron) SE64300/89
Dantos Baron förr den 22 nov 1989 var egentligen min dåvarande mans hund. Han tränade och tävlade med honom. Baron blev lydnadschampion och tävlade i elit spår. Baron blev pappa till två kullar på kennel Road Racing. Jag tog en parningsvalp efter honom Assik som som växte upp till en härlig collie Korad TJh Lp Road Racing Assik.
 Avdelare_m_tassavtryck  
 Breeze_bland_vitsippor Korad Lp. Springmist's Autumn Breeze (Breeze)

”Breeze” var född den 22 oktober 1995 och fick somna in den 23 maj 2007, 11 år och 6 månader gammal. Breeze var dotter till Kor. Lp. Tjh. Road Racing Assik och Kor. Lp. Springmist's Fizzy Lizzie. Hon är HD-röntgad och ögonspeglad u.a. Förutom att hon är korad är ”Breeze” även  MH-be-skriven med godkänt på skotten. Hon är utställd med 1:a i öppen klass. ”Breeze” har tävlat i Lydnadsklass III och är uppflyttad till lägre rapport. Hon är en pigg och alert tik. I december 1998 blev hon mamma till en kull på fem valpar tillsammans med Korad Byrilstorps Andrew.I december 2000 föddes 6 valpar efter Korad Springmist's Mumintroll.   I april 2002 föddes 6 valpar efter Echuca Bing Bang, som har visat sig vara ett härligt gäng med massor av go. Den 21 augusti 2003 föddes ”Breeze” fjärde kull efter Kor. Lp I Lp II Fachings Jetblack Jake ”Jack”, sex valpar, tre tikar och tre hanar. Den 9 augusti 2005 föddes Breeze överrasknings-kull, två st. Pappa är Damaianus Griffin Jr. 
Av de 25 barn ”Breeze” blivit mamma till är samtliga ögonspeglade. Resultatet är 9 st. u.a., 10 crd och 6 colobom. Alla 25 är HD-röntgade. 22 st. med resultat u.a. A eller B och tre med HD-fel. 25 har gått MH och 20 har godkänt skott. Sex är korade vilket gav henne Korningsdiplom.
 Avdelare_m_tassavtryck  
 Assiktherocks Korad TJH Lp Road Racing Assik (Assik)
Korad,Tjh bev, Lp Road Racing Assik ”Assik” föddes den 10 augusti 1991 och gick bort den 19 juni 2004, alltså nästan 13 år gammal. HD-röntgad och ögonspeg-lad u.a. På utställning fick han en 1:a i öppen klass. Förutom att ”Assik” hade godkänd korning så hade han även tagit tjänstehundscert i bevakning. Han tävlade även lite i lydnad och uppflyttades till klass III. ”Assik” var en otroligt snäll kille, kelig och go med ett hjärta av guld. ”Assik” blev pappa till 22 valpar undan fyra tikar. Alla är ögonspeglade, 4 st. u.a, 15 st crd och 3 colobom. 21 är HD-röntgade med resultat u.a eller A. En avliden p.g.a. olyckshändelse innan den hann röntgas. 19 avkommor har gått MH och 18 har godkänt på skotten. 9 av hans barn är korade.
 Avdelare_m_tassavtryck  
Ingra Black Ingraban Vom Ohmtalteufel (Ingra)
I juli 1999 komBlack Ingraban vom Ohmtalteufel, kallad Ingra till mig från Tyskland. En trefärgad colliehane med rent amerikanska linjer. Efter en tid bröt en i Sverige mycket ovanlig sjukdom, dermato-myocit, ut på honom, som gjorde att jag fick låta honom somna in i april 2002 endast 3,5 år gammal. Trots den korta tid jag hade honom, hann han ge mig mycket glädje med sitt positiva sätt.
 Avdelare_m_tassavtryck  
 Molly_9,5_ar_IMGP4559

Dantos Good Golly Miss Molly (Molly)
”Molly” föddes den 20 april 2002 som nummer fyra av sex. Hon är efter LpI Echuca Big Bang och Kor. LpI Springmist´s Autumn Breeze. Tyvärr kommer ”Molly” inte att användas i avel, då hon har visat sig ha colobom och HD D, men är annars en utmärkt trevlig familjehund, harmonisk och stabil, så hon har fått stanna som sällskapshund. ”Molly”har gått MH och har en 3 på skotten. Hon är utställd med 1:a i öppen klass och Ck. Hon har även godkänd exteriörbeskrivning. Den 22 dec. 2011 började Molly plötsligt halta rejält. Det visade sig vara en tumör i frambenet. Hon hade rejält ont så det blev akut besök av veterinär här hemma där hon fick somna in den 23 december. 2011.

 

 Avdelare_m_tassavtryck  
06027b72-9c34-4519-8055-9409f6b1f70f4 Damaianus Griffin Jr (Griffin) S31242/2004
f. 18 april 2004 - d. 5 juni 2018
"Griffin" är född den 18 april 2004. Hans föräldrar är VDHCH, DECH, CACH, USCH Heirlair Reap The Whirlwind  och Kor. LpII TJH Country Squire's Ayla.  Hela kullen är u.a på ögonen. Han är röntgad: HD A, armbågar u.a. Tänder u.a. Griffin är utställd med CERT  (2 st.) och BIM. "Griffin" är en riktig charmgosse. Alla faller för honom, och det nästan bokstavligt. Griffin har gått MH med en etta på skotten och visade sig vara en mycket stabil kille. Han har även gått korningen och fick 91 p. och absolut skottfast. Har godkänd exteriörbeskrivning. Två syskon till Griffin är korade. Han är testad MDR1 +/-

Översättning/Choose language