Lite om mig

hems_huset fram fr grannen IMGP9471

Jag heter Wanda och är född 1947. Har två vuxna barn, Dan och Towe. Jag har flyttat omkring en hel del runt om i Stockholm och Sörmland.  Utvandrade med min man 2003 till  Fliseryd i Småland. Tyvärr gick han bort i maj 2009. Jag har alltid velat ha hund, men det var omöjligt då båda mina föräldrar arbetade heltid. Men när jag blev vuxen så skaffade jag hund så fort jag kunde. Min första hund blev en sheltie, Pukedals Fridolin. Men det var collie jag ville ha vilket troligen berodde på att när jag var i 3-årsåldern så hade min lekkamrat en collietik, som jag aldrig vågade klappa. I området fanns även en colliehane som brukade springa lös och hälsa på oss. Båda var sobel. Dessa båda hundar fastnade jag för, trots att det även fanns andra raser i min omgivning. 1978 fick jag så min efterlängtade colliehane "Tjabo" (Korad SUCH   Tanliys Excellent). Jag hade turen att få en mycket bra collie och tack vare det så har jag förblivit rasen trogen. Vill att även andra skall få uppleva detta och att collien skall vara få en sund, stabil hund och därför satsar jag på mentalitet och hälsa i min avel. Det gläder mig att en  hel del av mina valpköpare är aktiva inom  "hunderiet", men tävling är trots inte det allra viktigaste utan att både hund och ägare trivs ihop och mår bra. Vet själv hur mycket en hund (och andra djur) kan betyda för en.

Jag oerhört tacksam att mina valpköpare ställer upp på "mina krav" och röntgar armbågar, höfter, omspeglar ögonen samt går mentalbeskrivning (MH) med sina hundar. Det betyder väldigt mycket för att vi även i framtiden skall kunna ha sunda friska collies. Utan er blir det ingen utvärdering av aveln, ni är oerhört viktiga. En stor bukett till er!

blomsterkorg i blatt

Jag är inte speciellt intresserade av utställningar. Ställer ut för att meritera mina hundar exteriört och även för att det är en social del att få träffa lite hundfolk. Har tävlat lite grand med betoning på lite då jag inte är en tävlingsmänniska. Har dock kört upp två tjänstehundar, nämligen SLCH SCH(elit) TJH Byrilstorps Golden Grace inom flygvapnet och Korad TJH Road Racing Assik som bevakningshund inom hemvärdet. Jag följer Svenska Collieklubbens avelspolicy och stöder projektet för "Mentalt sund collie".

hems_huset_tomtsida_IMGP9460

Här nedan tre generationer

Lp SLCH. SL(elit)CH. TJH. Byrilstorps Golden Grace, SLCH. Dantos Baron,
Korad TJH. Road Racing Assik

Grace_Baron_Assik_Stor

Översättning/Choose language