Planerade kullar

Ni som anmäler  intresse för en valp meddela mig om ni söker  på fler håll och glöm INTE att genast ta kontakt med mig om ni hittat en valp på annat håll. Detta ger andra möjlighet att få en valp från mig. Har hänt att man inte lämnat återbud varvid jag nekat andra valp. Alldeles i onödan.

 

I underrubrikerna till planerade kullar finner du mina planer. För de mesta har jag endast en kull om året. När det blir beror på tikarnas löp.

Jag har lite krav på dig som valpköpare liksom du har krav på mig som uppfödare.

Så villkor för att köpa valp från mig är att hunden höftleds- och armbågsröntgas officiellt mellan ca 15 till 24 månaders ålder och att den mentalbeskrivs (MH). Mentalbeskrivning anordnar jag om möjligt för hela kullen. Efter ett års ålder, skall hunden ögonspeglas igen. Detta är mycket viktigt för mig och mitt fortsatta avelsarbete för att kunna få fram bra collies till mina valpköpare även i framtiden.

Jag kan inte lova att valparna inte får höftledsfel, armbågsfel eller brister i mentaliteten men jag gör mitt bästa att avla fram friska hundar, tar hänsyn till bl.a index. Du som valpköpare har undersökningsplikt enligt konsumentköplagen. Läs avelsdata, hemsidan och fråga mig som uppfödare. Inga frågor är för dumma.

Jag vill INTE att du som köper en hane rutinmässigt kastrerar honom. Detta gäller även för tik! Alltför många veterinärer föreslår detta.  En kastrering har många negativa följder och är heller ingen uppfostringsmetod. Vill du ha en kastrerad hane, då är det inte hos mig du skall köpa valp.

Jag tillämpar fri prövningsrätt, detta innebär att jag förbehåller mig rätten att själv välja vem/vilka som får köpa valp från mig, utan att behöva ursäkta / förklara mig.

Jag ser gärna att du har möjlighet att komma även före valpköpet. Den som varit på besök ökar sina chanser till att få en valp.

 

528944_215154788613415_458504247_n

  

Översättning/Choose language